ProsperCartin® 1.6-version uudet ominaisuudet

12.06.2014

ProsperCart® versio 1.6 julkaistaan kesäkuun 2014 lopulla. Versio 2.0 on tulossa elo-syyskuussa. 1.6-versio sisältää uusia ominaisuuksia liittyen lähinnä kesäkuussa voimaan astuviin kuluttajansuojadirektiivin muutoksiin, sekä tuen yksikköhintojen esittämiselle. Muita pienempiä muutoksia ei ole tässä nyt listattuna, niistä tulee tarkempi tieto muutoshistoriassa julkaisun yhteydessä.

Tässä ennakkotietona 1.6-versiossa tulossa olevat uudet ominaisuudet:

Palautuslomake

Kesäkuussa voimaantulevan lakimuutoksen johdosta jatkossa asiakkaan tulee pystyä ilmoittamaan etukäteen tilauksensa peruuttamisesta peruutuslomakkeella. Käyttäjätili-sivulla asiakkaan tilaushistoriassa on linkki, josta aukeaa tilauksen peruuttamislomake. Kun asiakas lähettää lomakkeen, päivitetään kyseinen tilaus "Tulossa asiakaspalautukseen" -tilaan ja lomakkeen tiedot tallennetaan tilaukseen kauppiaan kommentit -osioon.

"Tilaukseen liittyy maksuvelvollisuus"

Kesäkuussa voimaantulevan lakimuutoksen johdosta ostoskorissa ennen tilauksen lähetysnappia on lisättynä teksti: "Tilaukseen liittyy maksuvelvollisuus".

Hyvityslaskun luontiin muutoksia

Kuluttajansuojalain muutoksista johtuen kauppias voi halutessaan edellyttää asiakkaan vastaamaan palautuksen postikuluista. Lisäksi asiakkaalla on oikeus palauttaa tuotteen senkin jälkeen kun on ottanut sen käyttöönsä, mutta hän vastaa silloin tuotteen arvon alenemisesta. Hyvityslaskua luodessa voi nyt muuttaa palautettavaa summaa tuotekohtaisesti ja samoin postikulut voi olla palauttamatta, palauttaa tai palauttaa osittain.

Yksikköhinnat

Tuotteille on lisätty kentät mittayksikkö ja määrä. Näiden avulla voidaan tuotteen hinnasta laskea yksikköhinnat esitettäväksi tuotesivulla, esim kilohinta, litrahinta, kappalehinta jne. Yksikköhinnan esittäminen julkisella puolella edellyttää sivupohjan muokkaamista, jotta määritellään missä kohtaa ja miten yksikköhinta esitetään. Yksikköhinta esitetään myös kuitilla.