Mitä syntyy, kun apina ja gorilla yhtyy?

06.10.2016

Tuloksena ainutlaatuisen vahva osaamiskokonaisuus yritysten toiminnanohjauksesta ja verkkoliiketoiminnasta! Gorilla-maskotistaan tunnettu tamperelainen Oscar Software Oy on ostanut 30.9.2016 solmitulla sopimuksella ProsperCart Oy:n (alun perin Web Monkey Oy) koko liiketoiminnan.

Liiketoimintakaupan mukana Oscar Softwarelle siirtyivät ProsperCartin kaikki asiakkuudet, ProsperCart-verkkokauppajärjestelmä immateriaalioikeuksineen sekä kahdeksan verkkoliiketoiminnan osaajaa vanhoina työntekijöinä.

Liiketoimintakauppa on Oscar Softwarelta merkittävä strateginen panostus verkkoliiketoimintaan ja digitalisaatioon. Oscar saa kaupan myötä lisää verkkoliiketoiminnan osaamista, sekä Suomen parhaan verkkokauppajärjestelmän jo laajaan verkkoliiketoiminnan ratkaisuvalikoimaansa. Yhdistyminen tuo paljon tärkeitä synergioita, joiden avulla Oscarin ja ProsperCartin verkkoliiketoimintajärjestelmiä voidaan jatkossa kehittää entistä paremmin ja nopeammalla aikataululla.

- Oscar Software on panostanut jo vuodesta 2005 lähtien verkkokauppoihin, jotka ovat integroitu tiiviisti asiakkaidemme toiminnanohjausjärjestelmiin. Näkemyksemme mukaan verkkoliiketoiminta kasvaa jatkossa entistä voimakkaammin laajalla skaalalla. Nyt tehty voimiemme yhdistäminen antaa meille erittäin hyvät lähtökohdat vastata suomalaisella huippuosaamisella kansainväliseen kovaan kilpailuun. Otamme ilolla ja tyydytyksellä vastaan jatkuvasti kasvavaan yhteisöömme ProsperCartin osaajat ja asiakkaat, toteaa toimitusjohtaja Simo Salminen.

Oscar on jo vuosia tarjonnut yhdeltä luukulta erittäin kattavat ERP-liiketoimintaratkaisut ja niihin tiiviisti liitetyt verkkokauppa-, ekstranet- ja intranetportaalit. ProsperCartin osaaminen täydentää tätä kattausta erinomaisesti. Jatkossa Oscar voi tarjota vaativat verkkoliiketoimintajärjestelmät myös kaikkien muiden ohjelmistotalojen toimittamiin toiminnan- ja taloudenohjausjärjestelmiin. Oma tuotekehitys takaa nopean reagoinnin erilaisiin vaatimuksiin. Verkkoliiketoimintaratkaisuiden tuotekehityksen parissa työskentelee tällä hetkellä 15 henkeä.

- Yhdistyminen Oscar Softwaren kanssa on iso edistysaskel ProsperCartin tuotteelle, palveluille ja meidän asiakkaille. Nyt meillä on riittävän isot hartiat vastata kovenevaan kilpailuun. Lisäksi asiakkaamme pystyvät hyödyntämään Oscarin laajaa liiketoimintaohjelmistojen ja -palveluiden tarjontaa, sanoo ProsperCartin perustaja Vesa Nippala.

- Tavoittelemme tehdyllä yritysjärjestelyllä lisää kasvua, sillä se takaa nykyisille ja tuleville asiakkaillemme kehityksen kärjessä olevat työvälineet liiketoiminnan hoitamiseksi menestyksekkäästi. Haemme tälläkin hetkellä noin 10 eri tehtävänimikkeellä lisää väkeä palvelemaan kasvavaa asiakaskuntaamme. Vuoden aikana meillä on aloittanut noin 30 uutta oscarilaista, kertoo toimitusjohtaja Salminen.