Paytrailin rajapinta-osoite muuttuu

19.09.2014

Niillä kauppiailla, joilla on Paytrailin maksutavat käytössä, tulee Paytrailin rajapinta-osoite päivittää viimeistään 31.10.2014 mennessä. Vanha osoite viittaa Paytrailin entiseen nimeen "Suomen verkkomaksut" ja se lakkaa toimimasta 31.10.

Muutoksen voi kauppias tehdä joko itse tai sen tekemisen voi tilata meiltä toimenpidemaksulla 29 eur + alv (sisältää maksutavan asetusten päivityksen sekä maksutarkistuksen vaatiman koodimuutoksen tekemisen). Voit tilata muutoksen meiltä lähettämällä sähköpostin osoitteeseen Enable JavaScript to view protected content. otsikolla "Paytrail rajapinta-osoitteen päivitys".

Jos haluat tehdä muutokset itse, tässä seuraa etenemisohjeet:

Maksuliikenteen osalta muutos tehdään maksutavan asetuksista (Työkalut->Maksutavat->Paytrail-rivi) muuttamalla <url>-tagia seuraavasti:

rivi:
<url>https://payment.verkkomaksut.fi</url>

muuttuu riviksi:
<url>https://payment.paytrail.com</url>

Alla esimerkki päivitetystä tietueesta (huom. ei voi kopioida
sellaisenaan, ks. kauppiastunnukset).

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1" ?>
<payment_method>
<merchant_id>Kauppiaan tunnus</merchant_id>
<kauppiasvarmenne>Kauppiaan oma varmenne</kauppiasvarmenne>
<service_type>1</service_type>
<currency>EUR</currency>
<interface_version>E1</interface_version>
<preselected_method></preselected_method>
<url>https://payment.paytrail.com</url>
</payment_method>

Huom. jos kaupassa on maksutavan valintasivun ohitus käytössä tulee url-tietue muuttaa erikseen jokaisesta paytrail-maksutavasta. Maksutapojen hallinnassa paytrailin upotetun maksutavan tunnistaa maksutapalistan rivin nimen perässä olevasta tunnuksesta.

Jos tunnuksen etuliitteenä on "svm_", on kyse upotetusta paytrail-maksutavasta. Esim. Nordea E-maksu (svm_nordea) tai Osuuspankki (svm_osuuspankki).

Tilaustenhallinnan maksutarkistuksen muutos

Tilaustenhallinnassa maksutarkistusnapissa osoite on kovakoodattu lähdetiedostoon. Emme suosittele lähdetiedostojen muokkaamista itse, ellei kooditiedostojen muokkaus ole ennestään tuttua. ProsperCart Oy voi tehdä osoitemuutoksen myös kyseiseen tiedostoon, jos tilaat päivityksen meiltä edellämainitun toimenpidemaksun hinnalla. Osoite päivittyy tiedostoon myös ohjelmistopäivityksen yhteydessä, joten jos olet tilannut tai tilaamassa meiltä ohjelmistopäivitystä lähiaikoina, niin asia tulee siinäkin yhteydessä automaattisesti kuntoon.

Jos kuitenkin haluat muokata lähdetiedostoon osoitteen itse, se onnistuu muokkaamalla tiedostoa: {admin-kansio}/orders/payment_check_ajax.php

Kohdan:
case suomenverkkomaksut:

Alapuolella oleva rivi:
echo "<form action='https://ssl.verkkomaksut.fi/Check.svm' method='post' id='verification_form'>\n";

Muutetaan riviksi:
echo "<form action='https://payment.paytrail.com/check-payment' method='post' id='verification_form'>\n";